Tradičné vanilkové rožky isto poznáte. Je to drobné, sladké a krehké pečivo, ktoré sa rozplýva na jazyku. Avšak, vyskúšajte môj nový recept a nezabudnite mi napísať, či chutili aj Vám. 😊
Zoznam surovín
- 250 g hladkej múky
- 150 g studeného masla
- 100 g mletých vlašských orechov
- 50 g práškového cukru
- 1 balíček vanilkového cukru Dr. Oetker
- 1 ČL vanilkovej pasty Dr. Oetker
+ práškový cukor na obaľovanie
+ 1 balíček vanilínového cukru Dr. Oetker na obaľovanie
Postup
- Preosiatu hladkú múku, maslo pokrájané na kocky, cukor a vanilkovú pastu zmiešame. Na záver pridáme mleté orechy a vypracujeme hladké cesto.
- Cesto zabalíme do potravinovej fólie a necháme približne 1 hodinu odstáť v chladničke.
- Po hodinke z cesta tvarujeme malé rožteky, ktoré pečieme pri 180 ℃ približne 8 minút.
- (Po vybratí z rúry sú rožky veľmi krehké a aj pri jemnom dotyku sa lámu. Je potrebné nechať ich vychladnúť.)
- V miske zmiešame práškový a vanilínový cukor a vychladnuté rožky v tejto zmesi obaľujeme.
![]() |
@magdalena.cervenanska.maggieart |
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára