Tiramisu je dnes jedným z najobľúbenejších a najznámejších talianskych dezertov. Pochádza z Benátok. Týmto lahodným dezertom s jemnou chuťou kávy potešíte každú návštevu.
Zoznam surovín
- 1 veľké balenie dlhých piškót
- studenú a silnú čiernu kávu
- 4 žĺtka
- 4 lyžice práškového cukru
- 2 lyžice mandľového likéru (Amaretto)
- 400 g Mascarpone
- 1 šľahačku
- 1 stužovač
- kakao na posypanie
Postup:
- V miske vymiešame žĺtky, cukor a Amaretto. Do zmesi pridáme Mascarpone a premiešame.
- Piškóty po jednom namáčame do studenej kávy a uložíme na spodok formy.
- Na piškóty natrieme jednu vrstvu pripraveného krému.
- Na krém znova poukladáme piškóty a natrieme vrstvu krému.
- Postup zopakujeme ešte raz. (Posledná vrstva je krémová)
- Zákusok necháme v chladničke vychladiť.
- Pred podávaním vyšľaháme šľahačku so stužovačom a natrieme na zákusok.
- Na záver posypeme kakaom a podávame.
![]() |
@magdalena.cervenanska.maggieart |
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára