Pripravte si krásne a mäkké medovníky aj Vy !
Zoznam surovín
- 400 g hladkej múky
- 180 g práškového cukru
- 3 lyžice tekutého medu
- 2 celé vajcia
- 600 g masla
- 1 lyžičku sódy bicarbóny
- 1 lyžičku perníkového korenia
+ vajíčko na potieranie
Postup
- Z masla, múky, cukru, sódy bicarbóny a perníkového korenia vytvoríme mrveničku.
- K nej pridáme vajcia, med a všetko spolu zamiesime.
- Takto pripravené cesto necháme v chladničke odpočinúť 12 hodín.
- Na druhý deň cesto rozvaľkáme na hrúbku 5 mm a vykrajujeme rôzne tvary.
- Perníčky pečieme na papieri na pečenie pri teplote 180 ℃ asi 7 minút.
- Ihneď po upečení perníčky potierame vajíčkom.
- (Perníčky môžeme ozdobiť orieškom, mandľou, lieskovcom alebo po upečení bielkovou polevou).
![]() |
@magdalena.cervenanska.maggieart |
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára