Toto sú výborné maslové croissanty, ktoré som určite nepiekla prvý krát. Vyskúšajte ich aj Vy!
Zoznam surovín
- 250 g hladkej múky
- 2 žĺtky
- 80 g masla
- 1 dcl vlažného mlieka + 1 lyžičku cukru
- 1/2 droždia
- 1 lyžičku soli
- + 100 g masla
- 1 vajíčko + 2 lyžice mlieka na potretie
Postup
- Z mlieka, lyžičky cukru a kvasníc pripravíme kvások.
- K múke a žĺtkom pridáme kvások, ďalej 80 g masla a soľ. Zo surovín spracujeme klasické kysnuté cesto.
- Bochník necháme vykysnúť na teplom mieste, ktorý neskôr rozvaľkáme na hrúbku 5 mm. Na cesto rovnomerne rozotrieme 100 g masla.
- Cesto poprekladáme cca 5-krát a dáme vychladiť na polhodinku do chladničky.
- Cesto opäť rozvaľkáme a porozkrajujeme z neho trojuholníčky, ktoré zmotáme ako croissanty.
- Croissanty uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme ich vajíčkom zmiešaným s mliekom a pečieme pri teplote 180 ℃ do zlatohneda.
![]() |
@magdalena.cervenanska.maggieart |
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára