Kedy ste naposledy jedli lievance? Ja si ani nepamätám. Dnes som na ne po dlhej dobe dostala chuť a musela som si pripraviť moje obľúbené jogurtové.
Zoznam surovín
- 200 g preosiatej hladkej múky
- 150 g bieleho jogurtu
- 150 ml mlieka
- 3 PL medu
- 1 vajce
- 1 ČL kypriaceho prášku s vínnym kameňom Dr. Oetker
- štipku soli
Postup
- Bielko vyšľaháme so štipkou soli do tuha. Múku dobre zmiešame s kypriacim práškom.
- Jogurt zmiešame s mliekom, medom, pridáme žĺtko a postupne metličkou primiešame k múčnej zmesi. Na záver jemne primiešame tuhý sneh z bielkov.
- Lievance vyprážame na rozpálenej panvici z oboch strán dozlatista.
![]() |
@magdalena.cervenanska.maggieart |
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára