Stáva sa mi, že zdravšie koláčiky našim veľmi nechutia ale tento "zbodli" za jeden deň! :-D V koláči je použitá špaldová múka, ktorá je veľmi výživná, zdravá a špalda je pôvodný druh pšenice.
Zoznam surovín
- 300 g hladkej špaldovej múky
- 200 ml mlieka
- 150 g medu
- 2 vajcia
- 1 biely jogurt (135 ml)
- 1 prášok do pečiva
+ zmes lesného ovocia
+ mandľové lupienky
Postup
- Múku zmiešame s práškom do pečiva. Vajíčka s medom vyšľaháme, pridáme jogurt a metličkou premiešame. Pridáme polovicu múčnej zmesi a mlieko. Premiešame a pridáme zvyšnú časť múčnej zmesi.
- Takto pripravené cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Na cesto uložíme zmes lesných plodov, koláč posypeme mandľovými lupienkami a pečieme vo vyhriatej rúre na 180 ℃ do zlata.
![]() |
@magdalena.cervenanska.maggieart |
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára